Poprzedni temat «» Następny temat
Bak
Autor Wiadomość
Miglant 

Pojazd: Ogar 900 H2 - 2009r.
Wersja: Ogar 900 '09 Silver-Black
Wysłany: |17 Lut 2010|, o 19:24   

Bak powinien być wyżej od kierownicy! Nie polecał bym tego rozwiązania, no chyba że ktoś mieszka we wsi zabitej dechami, i trzyma moto tam gdzie światło nie dochodzi...]
Total WT

Niceman

Pojazd: Yamaha tzr
Wysłany: |28 Lut 2010|, o 11:56   

Heh widzę ze jeszcze wszyscy mnie pamiętają :D szczerze powiem ze bak z tzr tej nowej to porażka :P chociaż wygodnie sie siedziało :D ale jak już ktoś chce sie bawić z bakiem to polecam jakieś wąziutkie baki jak ze starszej tzr bądź z aprilli bodajże af1 najlepiej przed kupnem napisać maila do sprzedającego żeby wam cały bak pomierzył i wysłał fotkę z naniesionymi wymiarami wtedy wiadomo ze sie nie wdepnie w g.... ja tam romka juz nie mam i bawię sie w składanie innej zabawki :P Link do pj

TaHa 

Pojazd: Ogar 900 Racing
Wersja: Ogar 900 R Racing
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: |28 Lut 2010|, o 13:37   

Niceman, a na czym trzymał ci się bak i od czego na 100% pasuje ??

Niceman

Pojazd: Yamaha tzr
Wysłany: |28 Lut 2010|, o 18:06   

Ja miałem zrobiony z płaskownika taki stelaż pod spodem na którym bak sobie leżał i dospawane do ramy mocowanie z tylu ,tylko ze bak z tzr jest dość duży i długi dlatego miałem skrócone siedzenie i odczepiane (bez zawiasow).nie wiem jaki bak by pasował do ogarka najlepiej pisać do sprzedawców i prosić o długość szerokość itp żeby sobie odpowiednio dopasować ja miałem akurat bak z tzr i tak wyszło :) ale słabo sie postarałem gdyby poszezyc plastiki dać większe laczki tarczówkę z tylu lepszy zawias z przodu to by jakoś wyglądało ale wole robić teraz tzr bo mam juz złożony silnik derbi na airsalu 70cm gaźniku 19mm i to da rade wygenerować 15km i do tego skrzynia 6,jedynie będzie mi brakować dźwięku 4t :P

DSC00098.JPG
Plik ściągnięto 18 raz(y) 201,63 KB

DSC00096.JPG
Plik ściągnięto 15 raz(y) 182,94 KB

Darob14 

Pojazd: Romet Ogar 900 110ccm
Wysłany: |18 Lut 2011|, o 20:01   

pomóżcie na pewno macie lub mieliście ten sam problem z bakiem jak go wzmocnić mądrym sposobem a dokładnie to wgniata się bo jest po prostu za cieka blacha , nie wiem możne dospawać jakąś blachę karbowaną. Jak macie jakiś mądry pomysł dajcie znać. A może już ktoś zrobił sobie to , to poproszę jakieś fotki

Odpowiedz do tematu