|
co kupić ?? |
| Autor |
Wiadomość |
fuzo
~~~~FuZo~~~~

Pojazd: Ogar 900 08 Silver- Black
Wersja: Ogar 900 '08 Silver-Black
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Lut 2009 Posty: 183 Skąd: Płock
|
Wysłany: |21 Mar 2010|, o 15:54 co kupić ??
|
|
|
Siema jak wiecie chce sprzedać ogara i kupić tzr.rs.gpr,nsr,ns1 itp Kwota jaką będę posiadał to około 4000tys+
Jak myślicie co kupić. Morze to być 80/50. Doradźcie mi mile widziane linki :D Przebieg najlepiej aby miał tak do 15 tys km i około 2000 rocznik :D Za najlepsze odpowiedzi daje pomógł :D |
_________________ Motocykl to nie wszystko liczy się pasja |
|
|
|
 |
TaHa

Pojazd: Ogar 900 Racing
Wersja: Ogar 900 R Racing
Pomógł: 50 razy Dołączył: 27 Lis 2009 Posty: 1095 Skąd: Poznań

|
|
|
|
 |
Ziom97
New Rider:)

Pojazd: Ferro 901-4
Pomógł: 10 razy Dołączył: 06 Cze 2009 Posty: 464 Skąd: Drożdżak/ LLU
|
|
|
|
 |
fuzo
~~~~FuZo~~~~

Pojazd: Ogar 900 08 Silver- Black
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Lut 2009 Posty: 183 Skąd: Płock
|
Wysłany: |21 Mar 2010|, o 17:34
|
|
|
| pomógł już leci :D |
_________________ Motocykl to nie wszystko liczy się pasja |
|
|
|
 |
speeder

Pojazd: romet ogar 900
Pomógł: 107 razy Dołączył: 13 Maj 2009 Posty: 964 Skąd: Księżopole
|
Wysłany: |21 Mar 2010|, o 18:37
|
|
|
wszystko zależy od twoich preferencji 4/2 T,teren ulica
ja polecam suzuki rg jeżeli chodzi o 4t ulica i hnde ns
jeżei chodzi o teren to kawasaki rxalbo suzuki rm
2t ulica to cagiva mito i tzr
2t teren drebi senda,yamacha dt ,z tym że dt spokojnie możesz po uszczelnioeniu elektryki i puszczenia filtra górą iść w profeske |
_________________ My moto my life... |
|
|
|
 |
YoPaveL23

Pojazd: Romet Ogar 900
Wersja: Ogar 900 '08 Silver
Pomógł: 9 razy Dołączył: 28 Lis 2009 Posty: 497 Skąd: Śrem/Poznań
|
|
|
|
 |
speeder

Pojazd: romet ogar 900
Pomógł: 107 razy Dołączył: 13 Maj 2009 Posty: 964 Skąd: Księżopole
|
Wysłany: |22 Mar 2010|, o 14:00
|
|
|
| ups sorry,rzeczywiście błąd,chodzi o honde ns1 |
_________________ My moto my life... |
|
|
|
 |
OrAmLaS

Pojazd: ogar
|
Wysłany: |23 Mar 2010|, o 22:03
|
|
|
ja polecam Kawe kmx125 sprawdzony przeze mnie pomiatacz a po za tym Suzuki gn125:P
było by prościej jak byś trochę się sprecyzował:/ |
|
|
|
 |
Marcin_O19
RS 125 POWER!!:D

Pojazd: Aprilia RS 125!
Pomógł: 11 razy Dołączył: 28 Cze 2008 Posty: 189 Skąd: Trzeszczany
|
Wysłany: |25 Mar 2010|, o 19:01
|
|
|
http://allegro.pl/item968...zuki_honda.html
Ja polecam Rieju RR.Marka mało znana jednak bardzo dobra.Posiada silnik minarelli am6 (czy tam am5) Jeżeli kupisz taki motorek w dobrym stanie to można nim długo polatać.Motor bardzo zrywny i dobry.Kolega miał to v-max wynosił 100 km/h a że jest to już prawdziwy terenowiec (np. posiada bardzo dobre firmowe zawieszenie SHOWA z tego co pamiętam) można nim do lasu spokojnie skoczyć i miło się bawić ;)
Jedyna wada to dosyć drogie i trudno dostępne części...Jednak dla chcącego nic trudnego ;) |
_________________ Moja obecna zabaweczka:
http://mojemoto.pl/moto:1028,Aprilia-RS-125-MP |
|
|
|
 |
berti
Nvidia

Pojazd: Honda nsr 125
|
Wysłany: |2 Kwi 2010|, o 21:18
|
|
|
Szajs, 6 biegowa pierdziawka, gdzie trzeba co 3 km/h zmieniać bieg, do tego skrzynia biegów z drutu zrobiona, starsze jednostki biorą te badziewie jak chcą i do tego nie są AŻ TAK awaryjne !!!! Nie polecam silników minarelli am6. To już lepsze są ogarowe, bo spełniają warunki do jakich zostały stworzone...
Szukaj sprzętu, starszego, bez silnika minarelli am6, zaoszczędzisz dużo nerwów i te sprzęty duużo wytrzymują, sądząc po wieku.Z tych starszych to dt80, ns1, może na a1 nsr 125 !!! Z tych nowszych to jedynie aprilia rs50, coś z deerbi albo na a1 rs 125. |
_________________ "to muj ogarek z neonami przerobiony ale fajny i wyciągnie 120" |
|
|
|
 |
Yautja

Pojazd: Jawa Robby
Pomógł: 55 razy Dołączył: 29 Sty 2009 Posty: 974 Skąd: Chełmno

|
Wysłany: |2 Kwi 2010|, o 22:30
|
|
|
| Minarelli AM6-jeden z lepszych silników które znam-mimo że to 2t można nim zrobić nawet kilkadziesiąt tys. km!Nie muszę wspominać o osiągach-najlepsze w klasie 50 ccm.. |
_________________ Jawa Robby 140 SS |
|
|
|
 |
berti
Nvidia

|
Wysłany: |2 Kwi 2010|, o 23:45
|
|
|
Zrobiłem na nim 6k przebiegu i jego praca jest no nie powiem.....
Nie widziałeś widać silnika 2t w 50 albo 80 ccm. Minarelli am6 to jest badziew w który wpychają w połowę tych nowych pierdzi kółek. Z tych nowych to silniki derbi są jeszcze do polecenia. Skrzynia biegów to porażka po całej linii. Najlepszy silnik w 2t jaki znam to jc22, nie jest wysilony na maksa i ma wystarczającą moc.
| Cytat: | | osiągach-najlepsze w klasie 50 ccm. |
Rs50,Derbi 15 odmian) bierze dt i tzr itp. z am6 jak chce. I na moc i na osiągi (przełożenia) |
_________________ "to muj ogarek z neonami przerobiony ale fajny i wyciągnie 120" |
|
|
|
 |
Yautja

|
Wysłany: |3 Kwi 2010|, o 00:53
|
|
|
| RS50 ma przecież am6 |
|
|
|
 |
berti
Nvidia

|
Wysłany: |3 Kwi 2010|, o 15:24
|
|
|
| Aprilia zmądrzała i wkłada silniki derbi..... |
|
|
|
 |
Yautja

|
Wysłany: |3 Kwi 2010|, o 16:23
|
|
|
| Dobra,koniec OT |
|
|
|
 |
Marcin_O19

|
Wysłany: |8 Kwi 2010|, o 20:33
|
|
|
Sory że kontynuuję to OT ale nie mogę się powstrzymać...
berti, Minarelli to są zaje***** silniki, wsadzają je bo są po prostu dobre, jakoś wszystkie yamahy na tym jeżdżą po kilkadziesiąt tysięcy kilosów i się nie rozlatują.
Że Derbi weźmie Rieju czy Aprilie...Hahaha synek zastanów się nad słowami które wypowiadasz...W życiu nie jeździłeś żadnym z tych motorów więc nie pier*** głupot...
Ja wcale nie uważam że derbi to są jakieś super motory, wiem że stare jak i nowe aprilie, yamahy, rieju są bardzo wytrzymałe....Rieju mojego kolegi ma przejechane ponad 20 tys. po samych polach...I silnik trzyma się wspaniale!!!A że trzeba wachlować biegami to normalka w derbi, rieju i innych 50 bo to juest ku*** 50 i niema co oczekiwać po tym więcej...Takie jest moje zdanie...
P.S.Wejdź na neta i poczytaj sobie troszkę, to zobaczysz że każdy pisze to samo.... |
|
|
|
 |
Aleks

Pojazd: Rieju RR 50
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Mar 2009 Posty: 246 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: |10 Kwi 2010|, o 12:09
|
|
|
| Minarelli AM6 i kopia od Derbi są prawie identyczne, oba to najlepsze 50 na rynku i nie ma co się kłócić, każdy wszędzie to potwierdza. |
|
|
|
 |
berti
Nvidia

|
Wysłany: |11 Kwi 2010|, o 00:42
|
|
|
| Marcin_O19 napisał/a: | Sory że kontynuuję to OT ale nie mogę się powstrzymać...
berti, Minarelli to są zaje***** silniki, wsadzają je bo są po prostu dobre, jakoś wszystkie yamahy na tym jeżdżą po kilkadziesiąt tysięcy kilosów i się nie rozlatują.
Że Derbi weźmie Rieju czy Aprilie...Hahaha synek zastanów się nad słowami które wypowiadasz...W życiu nie jeździłeś żadnym z tych motorów więc nie pier*** głupot...
Ja wcale nie uważam że derbi to są jakieś super motory, wiem że stare jak i nowe aprilie, yamahy, rieju są bardzo wytrzymałe....Rieju mojego kolegi ma przejechane ponad 20 tys. po samych polach...I silnik trzyma się wspaniale!!!A że trzeba wachlować biegami to normalka w derbi, rieju i innych 50 bo to juest ku*** 50 i niema co oczekiwać po tym więcej...Takie jest moje zdanie...
P.S.Wejdź na neta i poczytaj sobie troszkę, to zobaczysz że każdy pisze to samo.... |
Mój net to 10 kafli na tym badziewiu na 2 motrkach dt 50 i tzr 50 i jednym słowem tragedia. Derbi senda DrD pro, aprilla rs 50 w nowej budzie i gpr 50 nude- na tych sprzętach jeździłem i wiem co jak jeździ... Nie mówie tu nic o mocy, tylko o wykonaniu i pracy. W derbi te silniki pracują duuużo lepiej niż am6, skrzynia biegów normalnie zapina biegi, nic nie jest zesztywniałe, zresztą poczytaj sobie O LUDZIACH, którzy są pośrednikami, a nie "właściciele", którzy chwalą swój sprzęt. Derbi i am6 tak czy siak to gówno do kwadratu, nowa technologia a sypią się jak 'prącie'. Popatrz człowieku na 50ccm z lat 90 !!!! W am6 jak ci się silnik przegrzeje to kaplica, cała góra do wymiany i może ciebie będą zbierać z ulicy jak się wyjebiesz.(Mam nadzieje, że wiesz o co chodzi). Starym 2t OLEJAKOM ciężko było się zagrzać. Ile remontów ma twojego kolegi rieju 2 ? AM6 jak i derbi mają 6 biegów co jest straszne w trasie, albo w mieście... Stare 50 mają 4-5 co jest optimum.
JA TWIERDZE, ŻE DERBI JAK I AM^ TO DZIADOSTWO. I tak pierdziele te piździki, nera 125 już czeka. Która ma IMO silnik nie do zajechania JC20-22 !!! |
|
|
|
 |
Marcin_O19

|
Wysłany: |11 Kwi 2010|, o 11:21
|
|
|
Otóż to Rieju nie miało ani jednego remontu...Jeździ wspaniale...A 6 biegów jest przydatne ponieważ jeżdżąc takim motorem w terenie mamy krótsze przełożenia, co za tym idzie lepiej przyśpieszamy, a nie jak by to było z dłuższymi przełożeniami przy których w terenie był by ogromny zamuł.Dodatkowo 6 biegów jest wspaniałą rzeczą w trasie, gdzie możemy jechać ekonomicznie...Skrzynie biegów wydają mi się bardzo dobre w tych motorach (mówię tu na przykładnie motoru mojego kolegi) jedyną wadą jest chyba to że przy redukcji z międzygazem potrafi wyskoczyć bieg, a do tego nie mogłem się nigdy przyzwyczaić...
AM 6 jest bardzo trudno zagrzać bo ma bardzo wydajne chłodzenie (jeżeli zadbamy o płyn)
Hmmm...Co do JC20-22 mogę się w połowie zgodzić, jednak ja uznaję wyższość silników Rotax 122-123 które były (i są nadal) montowane w aprili rs 125....Jednak nie chce się kłócić na temat tego silnika...każdy ma swoje zdanie... |
|
|
|
 |
berti
Nvidia

|
Wysłany: |11 Kwi 2010|, o 12:03
|
|
|
Jazda w terenie 50 to porażka. W 2t nie ma ekonomicznej jazdy. Żeby przez miast przejechać powiedzmy ogarem zmienił bym biegi nie wiem
15-16,razy w am6, derbi ok. 60.. bo trzeba trzymać pow. 7k, inaczej nie idzie. Gdyby miał 4-5 biegów to mógłby dłużej na nich przeciągać i nie zmieniał by tak często. Rotaxy to bardzo już wysilone silniki w których często robi się remont. Twój kolega ma już cholernie luźny tłok i niech się modli, żeby mu się nie zatrzymał. |
|
|
|
 |
|
|