|
Ogar cięzko zapala |
| Autor |
Wiadomość |
Michal

Pojazd: Ogar 900 '09
Wersja: Ogar 900 '09 Silver-Black
|
Wysłany: |17 Sty 2011|, o 20:10 Ogar cięzko zapala
|
|
|
Witam,
To mój pierwszy post.
Mam problem z moim ogarem 900 z 2009 roku. Mianowicie ciężko zapala. Ani na elektryczny starter ani na nożny. Nawet nie daje rady na "popych". Zdaje mi się, że coś z tą blokadą przy bocznej stópce (jak jest otworzona to nie da się zapalić). Czy może mi ktoś powiedzieć, czy Ogar zmienia swoje brzmienie przy odpalaniu z otwartą stópką, a zamkniętą? Chce sprawdzić czy czasem się coś tam nie uszkodziło bo u mnie czy odpalaniu jak otwieram i zamykam stópkę to różnicy nie słyszę ;/ Mile widziane zdjęcia tej bocznej stópki z blokadą jak u was i inne sugestie co może być przyczyną, że nie odpala.
Pozdrawiam, Michał. :) |
|
|
|
 |
imbirek22

Pojazd: Romet Ogar 900
Pomógł: 5 razy Dołączył: 12 Wrz 2008 Posty: 222 Skąd: Kulaszne(bieszczady)
|
Wysłany: |18 Sty 2011|, o 22:10
|
|
|
Witam!
A mój niestety ostatni ;/
Przypomniała mi się sytuacja, na którą napotkałem się w pierwszych chwilach cieszenia się zakupionym Ogarkiem 900 :D Mianowicie - Ogar nie chciał zapalić na żaden możliwy sposób... ani na starter, ani na kopkę, również pych nie dał rezultatów :|
Po odstawieniu do garażu tato chwile przy nim grzebał i po ruszeniu kilku kabli i pokombinowaniu przy kraniku motorower odpalił :)
Spróbuj pogrzebać, poruszać ręką po kablach, może coś się odłączyło :P A może to tylko wyłączony kranik :)
Co do pytania - w Ogarze nie ma różnicy w dźwięku przy rozłożonej stopce bocznej czy po jej złożeniu. Różnica jest tylko taka, że przy rozłożonej Motór nie zapali. Aby się "pozbyć" tego czujnika, wystarczy odłączyć kostkę na tym kablu idącym od stopki :)
Gdybyś miał jeszcze jakiś problem to pisz na PW - chętnie pomogę ;))
Postanowiłem, że zamknę swą działalność pisemną na forum "magiczną" liczbą 222 postów :D Oczywiście na Shoutbox'ie czy na PW odpowiem na wszystkie pytania. Niestety forum pewnie za jakiś czas zostanie sprzedane i ..... <płacze> szkoda, gdyż spędziłem tu naprawdę miłe chwile. Na szczęście "ekipa - turbodymosquad'u" jest na innym forum, którego nazwy nie napiszę, ponieważ każdy wie o co chodzi :) |
_________________ Mój Ogar 900
http://mojemoto.pl/moto:195 |
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
domy szkieletowe wynajem samochodów ośrodki wczasowe wisła
|