Przesunięty przez: patryxV17 |1 Paź 2008|, o 20:54 |
Przygody z policją |
| Autor |
Wiadomość |
panmistrz [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Lip 2009|, o 15:46
|
|
|
| To mam się cały sezon z nimi użerać? Kartę mogę zdać dopiero w maju. |
|
|
|
 |
funte
Ruda Śląska

Pojazd: Romet Ogar 900
Wersja: Ogar 900 '08 Silver
|
Wysłany: |8 Lip 2009|, o 20:32
|
|
|
| To robisz tak. Czekasz na jednego pod domkiem, bierzesz jakąś pałe i go lejesz. I tak po kolei :) |
|
 |
.:PROFESOREK:.
.::PROFESOREK::.

Pojazd: Yamaha Virago 125
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 94 Skąd: Drzenin
|
Wysłany: |8 Lip 2009|, o 21:00
|
|
|
| tak, on dzwoni na policje i on (lub jego rodzice) albo bulą duże odszkodowanie dla kolesia, albo kurator lub coś w tm stylu |
_________________ www.watahagryfino.pl |
|
|
|
 |
speeder

Pojazd: romet ogar 900
Wersja: Ogar 900 '08 Silver-Black
Pomógł: 111 razy Dołączył: 13 Maj 2009 Posty: 1063 Skąd: Księżopole
|
Wysłany: |9 Lip 2009|, o 00:49
|
|
|
ja pamiętam jak mnie się w budzie czepiali-1 rok starsi ode mnie i całą ekipą.
Raz jeden przyszedł sam...od razu wyj*bałem mu i twardziel sie osrał, bo ze 2 klasy to widziały. |
|
|
|
 |

|
Wysłany: |9 Lip 2009|, o 07:41
|
|
|
i dobrze tak chu**wi, u nas też był taki (ode mnie rok, albo dwa lata starszy) i tylko takich maluchów (4-6lat od niego młodsi), a jeszcze coś do mnie sapał też i dwóch moich kumpli, to kiedyś właśnie jakbył pełny hol ludzi i zero nauczycieli i on popchał na mnie takiego jego przydupasa to ja do niego podeszłem 2 bąbki, na glebe, rączke wykręciłem (mój chwyt :D), i mówię mu że następnym razem złamie, ten coś tam jeszcze cwaniakował, ale rączke (jak z gaźnikem - delikatnie dalej) przykręciłem i się uspokoił, jeszcze nakapować poszedł xD
na młodszego od siebie, pani go wyśmiała (ale nie tak prosto w oczy, tylko powiedziała mu żeby się wstydził itd.) no oczywiście ja tam lekko miałem przerąbane, ale w rezultacie nawet uwagi nie dostałem, a rodzicom sam powiedziałem, to tata stwierdził że dobrze :P |
|
|
|
 |
panmistrz [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lip 2009|, o 07:46
|
|
|
| Zależy który-jeden od razu go mamusi by poszedł na skargę, a inny by pół gimnazjum wezwał i tylko by na mnie w krzakach czekali. To z pałą to nie jest dobry pomysł. Do mnie raczej sami nie podchodzą, w ekipach prędzej. I gówno zrobię bo jak jednego spiorę to się reszta na mnie rzuci. Albo ten którego spiorę powie tej swojej ekipie by mnie zlali. Tak raz już było;/ I kurde gówno mogę zrobić. Wczoraj jak mnie zauważyli to jak nadjeżdzałem to już przeskoczyli przez bramę, ale w ostatnim momencie zawróciłem. Ale przecież ja nie będę jechał w strachu że oni mogą wszędzie być;/ Nie wiem co im we mnie nie pasuje, pewnie to że ja mam ogara a oni jeżdżą na komarach i motorynkach albo rowerem...I zazdroszczą. |
|
|
|
 |

|
Wysłany: |9 Lip 2009|, o 07:50
|
|
|
dokładnie, tu jest sendo sprawy, najlepiej nie zwracaj uwagi, i przejedź im po nogach, tylko uważaj żeby się nie glebnąć, bo jak poczuje 2 opony (ciężar przynajmniej 160kg) na sobie to przestanie a nawet jak zadzwoni na policje to jego wina...
a najlepiej, załóż jakoś telefon na ogiego i jak ich będziesz właczał to nagrywaj...
i na policje |
|
|
|
 |
panmistrz [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lip 2009|, o 08:17
|
|
|
| No to ok, wjadę mu na nogi, on zadzwoni na policję, cała ekipa stanie po jego stronie, i mnie jednemu nie uwierzą, na dodatek nie mam karty i to ja będę winowajcą. Telefon mogę założyć, ale będzie trudno, gdzie to założyć, czym przypiąć itp. Wczoraj jechała policja na patrolu o 15 obok mnie, ja akurat stałem przed bramką trochę gałązek poobcinać, mogłem ich zatrzymać i wszystko powiedzieć ale nic my to pewnie nie dało znając polską policję...musi coś się złego stać by zareagowali, tak jest zawsze. Przejadę takiemu po nodze, poczuje 140kg(ogarek 90kg, ja 47), złamie sobie stopę i mu będę odszkodowanie płacił...To nie jest dobre rozwiązanie...Chyba że bym to na fona nagrał, wtedy będzie uzasadnienie i będzie na nich...Tylko powiedzcie gdzie go przypiąć, jak i by nie odpiął się w trakcie jazdy bo będzie po sprzęcie...Mam Nokię N73 za którą dałem rok temu 800zł i nie chcę jej stracić. |
|
|
|
 |

|
Wysłany: |9 Lip 2009|, o 08:23
|
|
|
ale dlaczego twoja wina??!! to nie na pasach...
bo nawet gdyby cała ekipa, to co powiedzą? że on spokojnie chciał przejść przez ulicę, a ty na niego wjechałeś? to i tak jego wina... |
|
|
|
 |
panmistrz [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lip 2009|, o 08:34
|
|
|
| Gdzieś czytałem, że jak się nie ma karty motorowerowej to w każdym takim incydencie jest się współwinowajcą nawet jak to nie jest moja wina;/ |
|
|
|
 |

|
Wysłany: |9 Lip 2009|, o 09:03
|
|
|
| nie o to chodzi, ty możesz przy okazji dostać mandat za jazde bez licencji, a jeśli puknąłbyś w jakieś inne np. auto, i nawet jeśli to by była jego wina, to może tak być (ale chyba nei musi) że będzie wina obopulna, czyli i ty i on - i ani ty ani on nie dostajecie odszkodowania z OC tamtego... |
|
|
|
 |
panmistrz [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lip 2009|, o 09:16
|
|
|
| Aha...Czyli mu wjadę w nogę i nic mi się nie stanie, tak? |
|
|
|
 |

|
Wysłany: |9 Lip 2009|, o 11:30
|
|
|
| no jeśli on zadzwoni na policje to najwyżej dostaniesz mandat za jazde bez uprawnień, ale tak to nie, ale jeszcze spytam się taty i ci napisze konkretniej |
|
|
|
 |
panmistrz [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Lip 2009|, o 14:17
|
|
|
| Ok, byłbym ci wdzięczny;) |
|
|
|
 |
speeder

Pojazd: romet ogar 900
Wersja: Ogar 900 '08 Silver-Black
Pomógł: 111 razy Dołączył: 13 Maj 2009 Posty: 1063 Skąd: Księżopole
|
Wysłany: |9 Lip 2009|, o 14:38
|
|
|
| Dobrze cię rozumiem. Ja zawsze jestem mniejszy(wolno rosne) od rówieśników i takie neo dzieci się czepiają |
|
|
|
 |

|
Wysłany: |9 Lip 2009|, o 18:14
|
|
|
współczuję, pytałem się już i jeśli normalnie w mieście (nie na pasach) to jego wina, najlepiej udaj że wycinasz szlifa jeszcze, i powiedz że to przez niego (tego szlifa) połamałeś sobie plastiki, i on będzie musiał płacić...
ale pamiętaj - NIE NA PASACH!! |
|
|
|
 |
panmistrz [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lip 2009|, o 08:21
|
|
|
| A gdzie masz we wsi pasy? xD normalna droga, nawet linii na drodze nie ma, dziury są w niej niezłe ale nowej jeszcze nie zrobili;/ No ok, jak tak zrobię to jak cała ekipa(8 osób albo czasem więcej)stanie po stronie tego co mu przejechałem na nodze to i tak mi uwierzą? Wczoraj 3 debilki mi zastawiły drogę(na zakręcie gdzie nie było widać co jedzie z drugiej strony)i mi pokazywali środkowego palca, i bądź tu kurna mądry jak zakręt i im po nodze nie przejadę bo mieli rolki na nogach:/ A co tych dzieci neo z boiska to trzeba przy najbliższej okazji wypróbować;) |
|
|
|
 |

|
Wysłany: |10 Lip 2009|, o 19:12
|
|
|
a co reszta powie??
że na chodnik wjechałeś??
czy co??
nie mają co powiedzieć
bo na pasach, jakby nawet on ci wyskoczył i reszta mówiła że to ty się nie zatrzymałeś, to tak...
ale tutaj??
ale pamiętaj - NIE PRZEKRACZAJ prędkości - bo to bardzo łatwo udowodnić |
|
|
|
 |
panmistrz [Usunięty]
|
Wysłany: |10 Lip 2009|, o 20:19
|
|
|
| Ale dzisiaj złapałem stracha...Ja sobie jadę koło przystanku 47km/h(300m od mojego domu,od zakrętu)a tu zza zakrętu jakiś niebieski peugeot...od razu się kapnąłem że straż miejska ma takiego. To ja kurde panika bo było gdzie zwiać w pola bo wszędzie domy...Daję po hamulcach, wyprostowałem się, zrobiłem minę jak jakiś dorosły i spokojnie się toczę...Oni tak się na mnie gapią nie wiem czemu...kask mam, światła są...Patrzę a tu za kierownicą siedzi sławny milicjant na cały powiat, pan G.Poloczek;D Jest taki głupi że jak mu się powie że mam 20 lat to uwierzy...To ja już bez tremy spokojnie jadę...Ale to 100m dopóki się nie kapnąłem kto za kierownicą siedzi to strach;D |
|
|
|
 |
Legion [Usunięty]
|
Wysłany: |17 Lip 2009|, o 09:34
|
|
|
Racja. Nie ciśnijcie ile fabryka dała bo jak(odpukać) będziecie mieli wypadek i to nawet nie ze swojej winy to o wiele większe konsekwencje ponosicie Wy. Bo:
1)OC nie działa jeśli przekroczysz 45 km/h,
2)jeździsz bez uprawnień do kierowania pojazdem bo kierujesz MOTOCYKLEM a nie motorowerem. <maska> |
|
|
|
 |
|
|