|
Romet C1 Trial City |
| Autor |
Wiadomość |
bartucha86 [Usunięty]
|
Wysłany: |7 Maj 2009|, o 22:18 Romet C1 Trial City
|
|
|
Witam serdecznie forumowiczów.
Nie wiem gdzię sie przykleić z tym wynalazkiem bo nie ma jeszcze odrębnego forum.
Dziś zakupiłem To cudo techniki <jupi> i od razu wyjazd ze sklepu na kolach -więc pierwsza jazda i wrażenia są pozytywne 6 km przejechane bezboleśnie i bezstresowo:) Tylko Biegi ciężko wchodzą - zwłaszcza z 1 na 2 <respekt>
Jest to w 90% Ogar 900 -tyle ,że ma pojemniejszy kufer pod siedzeniem , mniejsza koła i ciutke inaczej plastiki rozłożone.:)
Zdj wstawię jutro jak tylko porobię , ale znowu , ani na MM ani na PJ nie ma kategorii C1 Trial/via city:D
Sorki za rozpisanie się.
Ps. Ma ktoś może jakieś info czy idzie do tego kufer centralny zamontować..?? bo nigdzie znaleźć nie mogę??
Pozdr. |
|
|
|
 |
DJNiski [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Maj 2009|, o 14:18
|
|
|
To że się rozpisałeś to bardzo dobrze, ja czekam na fotki akurat twojego egzemplarzu. Opowiedz może o przyspieszeniu i ile nim jechałeś...
Czekam na dalsze relacje ! <jupi> |
|
|
|
 |
Kubix162 [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Maj 2009|, o 14:29
|
|
|
| za szybko smigac nie bedzie bo na dotarciu a pozatym napewno bloakada jest. widzialem takiego u mnie , calkiem fajnie sie prezentuje . |
|
|
|
 |
bartucha86 [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Maj 2009|, o 16:08
|
|
|
Hehe póki co docieram ale nie wg instrukcji tylko po swojemu gdyż miałem juz stycznośc z różnymi moto i motorowerami więc póki co spokojnie tak do 40-45 lekkim gazem bez mocnego katowania - byle się odpychał.
Mam Tylko problem gdyz wczoraj wrocilem ze sklepu w domu już założyłem akku i wszystko było dobrze teraz wrociłem do domu i juz go chyba z godzine probuje odpalić i na ssaniu i bez i kopa i starter i nic nie daje rady go odpalić- no chyba nie padła świeca po 11km- bo to byłby śmiech na sali :D
Oto link
Romek C1 Trial City "Bartucha" |
|
|
|
 |
Kubix162 [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Maj 2009|, o 16:49
|
|
|
| sprobuj na pych moze zapali, a jak nie to trzeba zobaczyc czy jest iskra. |
|
|
|
 |
bartucha86 [Usunięty]
|
Wysłany: |8 Maj 2009|, o 21:03
|
|
|
Ok dzięki - pokręcilem troszkę fajką od świecy - to chyba wina zbyt naprężonego przewodu i cos czasem nie styka -w końcu drgnął i pojechał na przejażdźkę .
Kurde nie wiem teraz za czym sie ludzie oglądają czy za tym jego dośc ciekawym wyglądem czy za tym co tak pierdzi:P bo wydech ma dość głośny <ok> |
|
|
|
 |
DJNiski [Usunięty]
|
Wysłany: |9 Maj 2009|, o 08:28
|
|
|
Bardzo fajny, ale chyba jednak go nie zakupię go Ogar 900 Racing wg. mnie ładniejszy. Dobrze, że ten nie jest skuterem no i też ładnie wygląda.
| Cytat: | 240km/h na wlocie do szczecina - w drodze na prom.
a pozatym 90km/h na 1 ,na 2- 140 , na 3 -190, na 4-240 a została jeszcz e piątka :D wiec 5 i 250km/h budzik zamknięty a tu Fiacik Coupe 2.0 20v Turbo idzie dalej i to całkiem żwawo:) | xDD |
|
|
|
 |
bartucha86 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
gulczas [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Maj 2009|, o 15:28
|
|
|
Czyżby kupiony w Media Expert :D,
Ja się rozglądam za motorkiem i teraz ostatnio w promocji jest Ogar 900 '09 za 86zł po 30 rat
a C1 Trial City za 134zł po 30rat
I czekam na twoje opinie może pokusisz mnie C1 :P |
|
|
|
 |
RuPeL
toppozycja.pl

Pojazd: 2x Komar 2350 '72 & ROMET OGAR900 :)
Pomógł: 11 razy Dołączył: 04 Cze 2008 Posty: 338 Skąd: Poznań
|
Wysłany: |11 Maj 2009|, o 16:32
|
|
|
| Jak już chcesz kupować ogara to kup tego z 2008 roku - NOWEGO! |
_________________ kominki poznań |
|
|
|
 |
gulczas [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Maj 2009|, o 17:44
|
|
|
Ok ale jak już 2008 nie bedzie to kupie '09 i odblokuje się ;]
ale ogarek za 2670zł nowy to chyba 2008 bo 2009 są za 3500 więc bedzie podajrze 2008.
W czwartek do media :P |
|
|
|
 |
bartucha86 [Usunięty]
|
Wysłany: |11 Maj 2009|, o 22:58
|
|
|
hehe a i owszem w media expert:)... a orientujesz sie może - bo mają wywalone wielkim bilboardem ze w maju wszystkie produkty w media expert 30% taniej.... ja z a tego triala zaplacilem ful kapuchy i nie bylo żadnego til bud (czyt. obniżki -30%) Jak będziesz spytaj z ciekawości czy te -30% dotyczy tez motorowerow - bo jak caly asortyment no to wkoncu caly a ja kupiłem w maju wiec jak mi potwierdzisz to info to pojad e się wyklucac może się uda:P
a co do ogar vs Trial - To powiem tak kupilem i nie żaluję super sie prowadzi nic nie skrzypi poki co docieram wiec 35-40km/h zbiera się dobrze zawiecha Ok no i wygląd moim zdaniem wyglad o wiele lepszy niz ogar - glownie w trialu wrazenie robia te 13 ` fele z oponami balonowymi. Ogar osobiscie (przynajmniej) ten zwykły mnie jakoś nie skusil ladniejszy racing.. jak już- ale to tylko względy estetyczne - jak mozesz to usiadz sobie i na jednym i na 2 zeby zobaczyć Co Tobie leży bardziej ( uwaga w media expert w PGN ciężko wynegocjowac znimi jakąkolwiek przejażdżke wiec napieraj na nich wkoncu kladziesz duże siano ,a i motorower to nie skarpetki zeby kupować be z przymierzania.
Daj znać co kupileś pozdr.
Ps.w tych modelach `09 to tylko ten modul jest zablokowany czy cos jeszcze...? bo rożnie ludzie pisza. |
|
|
|
 |
gulczas [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Maj 2009|, o 19:15
|
|
|
Ej słuchaj powiem tak w media expert ten asortyment to jest tak. Przed tą obniżką podwyższyli cene a gdy nadeszla promocja powrócili do starej ceny, i tak samo z sprzętem AGD i RTV :/ tak więc z lekksza są cwani. A po motorek jadę zobaczyć w czwartek bo jest nowa promocja, bo ostatnio ogarek też był w promocji i jak pojechalem juz go nie bylo poszedl jak ciepłe bułeczki. Jednak wolę ogarka ponieważ ma większe koła i łatwiej będzie z piwnicy samemu wyciągnąć bo garażu nie posiadam, ale jeszcze pomyśle.
A w ogarkach z moich mi wiadomości jest to moduł i tylko to :)
Pozdro. <respekt> |
|
|
|
 |
bartucha86 [Usunięty]
|
Wysłany: |12 Maj 2009|, o 21:16
|
|
|
Ok dzięki za infos.
Wiesz ja nie ingeruje w Twój wybór tylko wyraziłem swoja opinię. Co prawda może jestem za stary zeby podniecac sie motorowerami ( ale niestety brak prawka a samochód to nie to samo co 2 kolka :D ) ale prawd e mowiac to jak zobaczylem triala to od razu mi sie spodobał zresztą nawet znajomym ktorzy na co dzien uzytkuja większe pojemnosci równiez , ale jak podkreślam to tylko rzecz gustu co sie komu bardziej podoba i co uzna za bardziej praktyczne. A w Twoim przypadku jak mówisz ze do piwnicy będziesz wprowadzał no to może faktycznie wieksze fele praktyczniejsze- u mnie klopot ze skladowaniem nie istniał bo mam garaż wie c bezproblemowo.
pozdr a i w czwartek liczymy na jakies foto <jupi> |
|
|
|
 |
gulczas [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Maj 2009|, o 13:35
|
|
|
| tak więc byłem dzisiaj w media expert. I nic ze sobą nie przywiozłem, mieli ogarka ale zepsutego ;/. Zal chyba ogarka nie kupie tylko zainwestuje w cos innego. A trial city niby po 134 zł ale do tego Ubezpieczenie i inne duperele i wychodzi 250zł ;/. Więc żal dupe ściska, straciłem zaufanie do firmy Media Expert, według mnie jest to badziewie na Polskim rybku które wciska kity :/ |
|
|
|
 |
bartucha86 [Usunięty]
|
Wysłany: |14 Maj 2009|, o 15:12
|
|
|
nie mogli odpalic...??
haha
ja chcialem początkowo wziąśc tego czarnego via city i koles chyba kopal z pół godziny ( no przesadzilem ) ale kopal i po chwili zasugerowalem mu kranik ze jest nie odkręcony ...:D ale dalej nie chciał zapalic znowu po chwili sugeruje ze nie ma wachy .. podniosł siedzenie otworzył zbiornik a tam sahara - na szczescie miałem troche przy sobie wlalem odpaliłem ale zamiast tego czarnego wziąłem triala który miał troszke wachy i odpalił za 1 kopniakiem :P także wiesz tam nie pracuja ludzie rozgarnięci :D
A fakt faktem ,że obsluga nie należy do zbyt inteligentnych i miłych ... przynajmniej nie w PGN . |
|
|
|
 |
gulczas [Usunięty]
|
Wysłany: |15 Maj 2009|, o 13:11
|
|
|
Jednak nie biore ogara zastanawiam się nad jakimś skuterem, albo simkiem do 2500zł :P
Jeździć już dosyć umiem, więc myśle że skuterek byłby w sam raz.
[ Dodano: 2009-05-22, 13:51 ]
Kupiłem Ogarka 900 H2 09' ^^, |
|
|
|
 |
Raczek [Usunięty]
|
Wysłany: |6 Cze 2009|, o 14:08
|
|
|