Poprzedni temat «» Następny temat
Rs 125
Autor Wiadomość
Marcin_O19 
RS 125 POWER!!:D

Pojazd: Aprilia RS 125!
Wysłany: |13 Lip 2010|, o 21:36   

Waham się między ścigaczem a turystycznym, kocham ganiać w długie trasy, jednak turystyczno może być dla mnie za słaby...Jednak na razie wolę ściga, bo przy pojemności 125 nic turystycznego bym nie kupił...
Co do oleju, zobaczę czy będę miał kasę, wcześniej jeździła na takich olejach bo miała dzianych użytkowników....
Jestem dumny z mojej RS i na bank nie zamienił bym jaj na żadną inną 125 i zakończmy tą kłótnię bo to nie ma sensu, zachowujemy się jak dzieci, a nie ludzie na poziomie...Każdy lubi to czym jeździ, i nikt mu nie ma prawa niczego narzucać...

adro 

Pojazd: 3 x honda dax, cy50, 2 x rv90
Wysłany: |13 Lip 2010|, o 21:43   

jestem ciekawy jak długo jesteście w stanie pociągnąć to OT
polska mentalność żaden nie odpuści.
RS ma swoje plusy i nsr ma swoje, lecz każdy jest inny, jeśli każdemu by odpowiadała tylko nsr to by prawdopodobnie nie było innych 125 :)

Marcin_O19 

Wysłany: |13 Lip 2010|, o 22:06   

adro, ja bym mógł bardzo długo ciągnąć, jednak jest to taki dział gdzie raczej to aż tak nie przeszkadza...

nostrdamo 

Pojazd: Jawa Robby
Wysłany: |13 Lip 2010|, o 23:58   

Marcin_O19 napisał/a:
ba ja nawet wole włoskie Ducati od japońskiej Hondy za, którą nigdy nie przepadałem i nie przepadam dalej.Jest tak dlatego że Honda robiła zawsze motocykle słabsze i wolniejsze od konkurencji ale co dziwne, często droższe.Dlaczego?"BO TO HONDA" Nienawidzę czegoś takiego, i staram się przełamywać ten stereotyp...

Osobiście nie mam nic do włoskich, ale człowieku chyba nie wiesz co mówisz. Honda jest światowym liderem jeżeli chodzi o motocykle. Mają najtrwalsze silniki. Największy asortyment. Poczytaj trochę i popatrz na statystyki, a nie gadasz głupoty... Ale koniec kłótni.

Sorka za offtopic

choinka 

Pojazd: Ogar 900
Wersja: Ogar 900 '08 Silver-Black
Wysłany: |14 Lip 2010|, o 00:08   

No ogólnie jak bym miał kupować ściga ale nie już 125 tylko większe to tylko Hondę CBR600 albo Yamahę Fazer Ogarek jakoś teraz mi powinien starczyć teraz silnik 110ccm jest niedługo coś mocniejszego 125 140 albo 150 później auto i jak już moto będzie mogło być to robię prawko i kupuje któreś z tych ;]
Co to waszej kłótni koledzy nie ma większego sensu bo i tak nie dojdziecie raczej do porozumienia a każdy chwali swoje

Marcin_O19 

Wysłany: |14 Lip 2010|, o 11:52   

nostrdamo, Nie musisz mnie pouczać..W motocyklach siedzę pół mojego dosyć krótkiego życia, na wielu jeździłem, znam wielu motocyklistów.
Nigdzie nie napisałem że Honda to zła marka, mówiłem że za nią nie przepadam...
To że robi dobre silniki to każdy wie, ale chyba każda Japońska marka robi dobre silnik.
Dziwi mnie po prostu jedna rzecz, że Honda robi motocykle słabsze od konkurencji a jest uważana za najlepszą markę.Dlaczego?Przecież Yamaha, Suzuki, Kawasaki też robią silniki bardzo dobre...To dlaczego Honda jest uważana za najlepszą z marek?Po panuje stereotyp że jest najlepsza, i ludzie którzy ją kupują nie dadzą się przekonać że dajmy na to Kawasaki wytrzyma tyle co Honda...I tak jak napisałem wyżej, marketingowcy nabijają ludzi w butelkę.Potrafią sprzedać motocykl słabszy, za większą cenę tylko dlatego że kilkadziesiąt lat temu wybili się...Teraz mamy XXI wiek i różnice praktycznie się zatarły...

Yautja 

Wysłany: |14 Lip 2010|, o 12:38   

Co z tego że jest słabszy a droższy-tylko moc się dla ciebie liczy?W motocyklu moc to nie wszystko...

berti 
Nvidia

Pojazd: Honda nsr 125
Wysłany: |14 Lip 2010|, o 13:53   

Cytat:
teraz mamy XXI wiek i różnice praktycznie się zatarły...

Kłótnia a następnie dyskusja trzyma się raczej nsr i jej silnika czyli lata 90, kiedy honda leeeciała w góreeee jak szalona. Honda robi silniki słabsze, PONIEWAŻ są dużo wytrzymalsze i ekonomiczniejsze. W tych czasach wszyscy zastopowali i teraz nastał wiek oszczędzania na wszystkim.

Marcin_O19 

Wysłany: |14 Lip 2010|, o 14:29   

Czyżby???Przecież Rotax to stara konstrukcja, montowana była w pierwszych modelach AF1, została lekko zmieniana pod koniec lat 90, co świadczy o ty że ta konstrukcja jest bardzo dobra, i nie trzeba było wprowadzać żadnych zmian...

Yautja napisał/a:
Co z tego że jest słabszy a droższy-tylko moc się dla ciebie liczy?W motocyklu moc to nie wszystko...

Wy dalej nie rozumiecie o co mi chodzi???Staram się wam wytłumaczyć że nie ma aż tak wielkiej różnicy między trwałością np. silników Hondy i Aprili...Jeżeli była by taka kolosalna różnica to moja RS po 10 latach ostrej eksploatacji powinna gubić z siebie części...Mój kolega ma AF1 Sport Pro z 1992 roku, najprawdopodobniej nie miała remontu, a bez problemów lata 160-170, i się nie rozpada...

Yautja 

Wysłany: |14 Lip 2010|, o 17:28   

Ja uważam że japońskie i włoskie motory są najlepsze-włoskie rządzą w klasie 50 ccm,a japońskie w klasie 125 ccm(włoskie także)

Marcin_O19 

Wysłany: |18 Wrz 2010|, o 21:20   

http://www.youtube.com/watch?v=S9xcZf9ReeM
Jako że jestem chwilowo chory i dzisiaj nie bardzo mogłem jeździć na moto postanowiłem nagrać mały filmik :P
Napiszcie mi co o nim sądzicie i obowiązkowo oglądajcie w jak najlepszej jakości! ;)

.:PROFESOREK:. 
.::PROFESOREK::.

Pojazd: Yamaha Virago 125
Wysłany: |28 Paź 2010|, o 14:55   

kur*a 7-10L?! moja Virago pali koło 3, shadowka (600ccm) ~4 a ojca intruder (1500) 6-7, coś w kulki lecisz, że ci tyle siorbie...

Yautja 

Wysłany: |28 Paź 2010|, o 15:57   

2t w końcu...

speeder 

Pojazd: romet ogar 900
Wersja: Ogar 900 '08 Silver-Black
Wysłany: |28 Paź 2010|, o 16:05   

u mnie kolega ma rs 125 to jak ciśnie pali 6l na 60km jazdy

Marcin_O19 

Wysłany: |28 Paź 2010|, o 18:48   

.:PROFESOREK:. napisał/a:
kur*a 7-10L?! moja Virago pali koło 3, shadowka (600ccm) ~4 a ojca intruder (1500) 6-7, coś w kulki lecisz, że ci tyle siorbie...

Typowe spalanie silnika 2T...Twoja virago nie ma żadnych szans z RS, to są motocykle s innej półki..
No i dodatkowo to spalanie jest na rozregulowanym gaźniku i blokadach, sądzę że jak ją całkiem odblokuję i ustawię gaźnik to zejde do 5-6l.Choć przy moim stylu jazdy wątpię...
Ale znajomy z forum o RS, ma motorek z 2009r. i przy max pałowaniu pali mu max 6l.

Odpowiedz do tematu