Poprzedni temat «» Następny temat
Yamaha Aerox (full sport) by KowuŚ
Autor Wiadomość
Kowuś

Pojazd: Yamaha Aerox
Wysłany: |23 Maj 2010|, o 11:57   Yamaha Aerox (full sport) by KowuŚ

Witam chciałem Wam przedstawić moją Yamahę Aerox jest ona z 2005r i ma na koncie 13 tyś km. Skuter kupiłem w nieciekawym stanie z porysowanymi plastikami oraz popsutym układem chłodzenia. Troche mnie kosztowało czasu oraz pieniędzy zrobienie jej :)

Setup Mechaniczny :
- Cylinder: Stage6 Streetrace 70cc
- Wał: Top Racing Evo NG
- Łożyska: Stage6 Teflon
- Tłumik: Gianelli next na dniach yasuni c16
- Wariator: Stage6 Sport Pro
- Gaznik: Dellorto 17,5
- Sprzęgło: Stage6 Tonque Racing Control
- Dzwon: Stage6 WingCooler
I pierdoły :
- Linka na ssanie ręczne Stage6
- Wkład Filtra powietrza: Czerwony Malossi
- Rolki i sprężyny stage6
- Membranki Polini

V-max 110-115 km/h

I teraz powolutku staram się robić coś z optyki póki co mam następujące części :
- Naklejki Playboya , Stage6
- Ryfle Opticparts
- Manetki Hebo niebiesko-szare
- Nadkole BCD Extreme
- Nowe malowanie niebiesko - morelowy
- BMX STR Niebieski
- Adapter STR pomarańczowy
- Licznik KoSo KRS
- Blaszki na trójkąty
- Lampa przednia tnt z kierunkami

Ale na tym nie kończę mam jeszcze sporo pomysłów jak i także chce zrobić racinga. Więc będę dodawał fotki z dalszych prac oraz fotki roxa ,który ciągle będzie ulegał przemianie.

Ten wydeszek do mnie zawita :) :

http://www.bikepics.com/pictures/1957212/
http://www.bikepics.com/pictures/1957213/

Więcej fotek: http://www.bikepics.com/m...p?i=1882151&s=0

Zapraszam wszystkich serdecznie do komentowania !
Pozdro KowuŚ

choinka 

Pojazd: Ogar 900
Wersja: Ogar 900 '08 Silver-Black
Wysłany: |23 Maj 2010|, o 13:17   

Coś pięknego. Naprawdę godne podziwu. Dużo w niego włożyłeś. Niech Ci służy jak najdłużej.

YoPaveL23 

Pojazd: Romet Ogar 900
Wersja: Ogar 900 '08 Silver
Wysłany: |23 Maj 2010|, o 13:51   

Pełen szacun ;) Nie przepadam za automatami ale i tak mi sie podoba i napewno odejscie ma dobre ;P

http://www.polskajazda.pl.../Ogar_900/85379

szefunio1501 

Pojazd: Derbi Senda DRD Limited `05
Wysłany: |23 Maj 2010|, o 14:21   

Wszystko zajebiście, ale nie podobają mi się te "RYFLE" metalowe na podłodze i malowanie..
A tak poza tym dojebany! :D

Kowuś

Wysłany: |23 Maj 2010|, o 14:25   

Dziękuję za miłe słowa :) Troszke kaski poszło ale według mnie było warto ,bo w 100 % otrzymałem taki efekt jaki chciałem. Dużo już do zrobienia nie zostało i myśle ,że w tym roku będzie to wszystko skończone. Co do odejścia no według mnie jest dobre , kiedy nakręce filmik i Wam pokażę jak chodzi moja maszyna

Yautja 

Pojazd: Jawa Robby
Wysłany: |23 Maj 2010|, o 15:09   

Czy to jest forum z Yamahami albo z kiblami?Nie...to nie rozumiem po co ktoś się tu rejestruje i wstawia foty żeby poszpanować

Kowuś

Wysłany: |23 Maj 2010|, o 16:02   

Vautja zazdrościsz ? bym Ci coś powiedział ale jestem kulturalnym człowiekiem. Poza tym to jest temat inne maszyny więc nie łamie regulaminu i moge wstawić co chce ,chciałem przedstawić mojego Aeroxa i to zrobiłem a kiblem to ty jezdzisz lub wcale nie masz i nie mylisz się ,bo nie rozumiesz

PS. Według Ciebie jak ktoś ma coś lepszego to szpanuje ? Chyba miałeś złe dzieciństwo

speeder 

Pojazd: romet ogar 900
Wysłany: |23 Maj 2010|, o 17:18   

niesamowity,musiałeś włożyć w niego część siebie ...szacun od takich ludzi możemy się uczyć

szefunio1501 

Pojazd: Derbi Senda DRD Limited `05
Wysłany: |23 Maj 2010|, o 17:21   

Kowuś, z jednej strony Cie rozumiem, a z drugiej nie- mianowicie czemu nie kupiłeś biegówki za te pieniądze?
Nie umiesz na biegach jeździć? Nigdy nie jeździłeś? Czy może kochasz jazde skuterem? :D
Nurtuje mnie to czemu wpakowałeś w skuter tyle kasy i mała przyjemność z jazdy. :]
Pierwszy mój motor był biegowy z silnikiem jak w ogarze, następnie był skuter i pierwszy i ostatni raz w mojej karierze. :D

speeder 

Wysłany: |23 Maj 2010|, o 19:41   

może aerox był wyjątkowo tanioooo,albo chodziło mu o rewelacyjne osiągi

Aleks 

Pojazd: Rieju RR 50
Wysłany: |23 Maj 2010|, o 20:44   

speeder, przecież markowe biegówki mają lepsze osiągi.

TaHa 

Pojazd: Ogar 900 Racing
Wersja: Ogar 900 R Racing
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: |23 Maj 2010|, o 20:48   

rewelacyjne osiągi i spalanie pewnie też ^^ ale jakbym takiego miał to bym na oryginalnego ogara nawet nie spojrzał :D Ładny stelaż i na kole można śmigać ^^

Yautja 

Pojazd: Jawa Robby
Wysłany: |23 Maj 2010|, o 21:01   

Kowuś, po pierwsze nie umiesz nawet poprawnie napisać moje nicku a po drugie skoro twój pierwszy post to przedstawienie pojazdu który nie ma nic wspólnego z tą stroną to jest to szpanowanie-bo po co rejestrowałeś się tu skoro nie znasz się na Ogarach i ich silnikach?Nie powiem skuterek fajnie odjebany i to 110 km/h robi wrażenie

fuzo 
~~~~FuZo~~~~

Pojazd: Ogar 900 08 Silver- Black
Wysłany: |23 Maj 2010|, o 21:34   

Na każdym forum się tak podniecasz ??Dla mnie te malowanie to jest okropne ale to tylko dla mnie. Ale reszta jest super jeśli chodzi o części i w ogóle o skuter. Jakbyś mógł to pochwal się ile to pali :D

Kowuś

Wysłany: |24 Maj 2010|, o 05:47   

speeder bardzo dziękuję za miłe słowa
TaHa myśle właśnie o jezdzie na jednym kole ale to pewnie za rok o ile roxa nie sprzedam ale to się okaże
Yautja sorka za pomyłkę w nicku. Poza tym niech Ci będzie jestem 16 latkiem ,który nie ma co robić tylko szuka całe dnie różnych forum na ,których może się pochwalić heh
fuzo nie podniecam się skuter jak skuter poprostu znalazłem przypadkiem sobie tą stronkę i wstawiłem ale jeżeli to jakiś wielki problem to skasujcie ten temat i po sprawie.

PS. Spalanie wynosi jakieś 6 L , mam go jeszcze nie wyregulowanego dobrze ale licze ,że wycisne z niego 120 km/h realne
PSII. Umiem jezdzić motorami na biegi ale poprostu te wasze ogary mnie nie kręcą , miałem kupić nawet crossa ale stwierdziłem ,że to bezsens na moje tereny potem doszedłem do wniosku ,że kupie sobie aeroxa do tej 18 niech będzie następnie zakupie samochód i marzenie R1
PSIII - Mój kolega ma tego ogarka co wy tylko 72cc , ścigałem się z nim i powiem Wam ,że zbyt szybkie to nie jest... Kupcie Aeroxa zróbcie do takiego stanu jak ja i wtedy mówcie ,że złom choć wydaje mi się ,że byście na 95 % tak nie powiedzieli. Pozdrawiam normalnych ludzi

Film: http://www.youtube.com/watch?v=sEKwYVN_aEE

YoPaveL23 

Pojazd: Romet Ogar 900
Wersja: Ogar 900 '08 Silver
Wysłany: |24 Maj 2010|, o 09:35   

Powiem tak fajne roxidelko i wogole, jezdzilem wieloma skuterami i odejscie maja dobre ;) mysle, ze pocisnie Ci te 120km/h na ciezszych rolkach bez problemowo ;) sam chciales kupic skutera, tak pojezdzic po miescie to nawet frajda ale po jednym dniu jazdy mi sie znudzilo i jeszcze te spalanie ;O musisz te 6-7l minimalnie liczyc wiem bo kumple maja ;DD a i za te siano co kupiles tego skutera i w niego wlozyles mialbys mega fure na dwoch kolkach ^^ cos 80-125ccm ale nie chodzi mi o skuter i by mial lepsze osiagi niz rox ;DD wiem, ze Ogary moze pociskami nie sa, sam na poczatku sie z nich smialem ale na szybko cos musialem kupic we wakacje i tak kupilem Ogara i mnie zaskoczyl, niby chinski ale mega bezawaryjny ;) i to jest jego plus ;d i jeszcze mega tani w utrzymaniu ^^ 2l/100km, remonty tanie i wql ;DD! O gustach sie nie dyskutuje niby, wiara kocha skutery i pewnie tez do takich nalezysz ;)! ale mnie one nie kreca ;]

http://www.polskajazda.pl.../Ogar_900/85379

speeder 

Wysłany: |24 Maj 2010|, o 13:20   

mnie kręca tylko 4t z charakterem jak Ogar- motorek ,który kochasz,nie przeszkadza ci nieco mułowaty na 4 biegu :D mój kolega naprawde dobry miał roxa to rozkręciliśmy go tak,żę wskazówka pod zero wróciła,ale palił z 7l na 30km :D:D:D ale nawet rs 125 miękła to 120

Kowuś

Wysłany: |24 Maj 2010|, o 13:34   

Wiem ,że mógłbym mieć coś dużo lepszego ale kupiłem aeroxa i jako iż pracuję w weekendy to mam kase i nie miałem co z nią robić to sobie zacząłem tuningować roxika czego nie żałuję :) poza tym te 110 km/h mi w zupełności starcza

adro 

Pojazd: 3 x honda dax, cy50, 2 x rv90
Wysłany: |24 Maj 2010|, o 15:48   

super motorek, nieźle zrobiony, zmieniłbym malowanie najlepiej na białe ale każdy robi to co uważa za dobre :).
szkoda, że tych roxów jest tak dużo, ja wolę osobiście tuningować maszynki oryginalne i nie powtarzalne i za te pieniądze co wsadziłeś w roxa to zrobiłbym taki silnik, że by wymiękał każdy rox :D, a tak a propos pochwal się ile wydałeś :D

Aleks 

Pojazd: Rieju RR 50
Wysłany: |24 Maj 2010|, o 16:02   

Kowuś napisał/a:
Kupcie Aeroxa zróbcie do takiego stanu jak ja i wtedy mówcie ,że złom choć wydaje mi się ,że byście na 95 % tak nie powiedzieli. Pozdrawiam normalnych ludzi

Serio gdybym miał wybierać pomiędzy tymi dwoma to wziąłbym Ogara, bo ma biegi. Chociaż nie, wziąłbym Aeroxa, sprzedał i kupił coś z biegami.
Sam w sobie automat nie jest aż tak zły, pod warunkiem, że ktoś się tym tak nie jara i po prostu nie chce mu się męczyć z biegami, jeździ rekreacyjnie itp. Ale jak ktoś kupuje automat i wydaje na niego tyle kasy i jeszcze myśli o stuntowaniu (co nie ma większego sensu, skoro jak już się przesiądziesz na R1 to wszystkiego od nowa się będziesz uczył bo nie dość, że biegi, to jeszcze zupełnie inna pozycja i hamulec w nodze (chyba, że zrobisz obok sprzęgła)) to nie nazwałbym tego normalnym.

Odpowiedz do tematu