|
Zdejmowanie cylindra i dziwne stukanie w silniku... |
| Autor |
Wiadomość |
KaskaderPL
Nittrus

Pojazd: Romet Ogar 90
|
Wysłany: |30 Maj 2010|, o 19:56 Zdejmowanie cylindra i dziwne stukanie w silniku...
|
|
|
Witam.
Jakiś czas temu coś zaczęło stukać w silniku (dźwięki odchodziły jakby z cylindra)...
Nie uznałem za poważne gdyż te stukanie pojawiało się tylko na ssaniu i jak dawałem większe obroty i po ok. 5s ustępowało. Teraz te stukanie słychać często i na ssaniu i nie na ssaniu. Zaniepokoiło mnie to bo Ogar wcale nie ma siły jechać. Mam założony cały osprzęt 72ccm. Zapytam jeszcze czy to jest normalne, że przy jeździe na v-max przez jakieś 15min w gorący dzień Ogar traci moc, słabnie ? Bo mi wydaje się ze normalne bo nie jest chłodzony cieczą. Zapytam się jeszcze, dlaczego Ogar nie trzyma się obrotów ? Na niskich obrotach gaśnie. Jak podkręciłem obroty na większe w gaźniku było ok nie gasł ale chodził bez urazy jak Ursus. Co ile km zmieniacie olej w silniku ? I jaki lejecie ? Czy to mogą być pęknięte pierścionki ? PROSZĘ O ODPOWIEDŹ NA WSZYSTKIE PYTANIA I UDZIELENIA MI POMOCY NA TEMAT: JAK ZDJĄĆ CYLINDER ŻEBY NICZEGO NIE USZKODZIĆ.
_P_I_L_N_E_
Za szczegółową odp. dziękuję. |
_________________ My Romet Ogar 900 is nice and fast !!! |
|
|
|
 |
TaHa

Pojazd: Ogar 900 Racing
Wersja: Ogar 900 R Racing
Pomógł: 53 razy Dołączył: 27 Lis 2009 Posty: 1178 Skąd: Poznań
|
Wysłany: |30 Maj 2010|, o 20:40
|
|
|
wyreguluj i wyczyść gaźnik i zawory !
olej pierw po 300-400 potem 1000 i tak dalej co 1000 km jak ktoś chce 1500 ;D Olej Castrol albo Motul ;D Każdy co kosztuje ponad 30 zł to można nazwać olejem. |
_________________ Nowe plany na nowy tuning :D Czy się uda ? Zobaczycie ... |
|
|
|
 |
choinka

Pojazd: Ogar 900
Wersja: Ogar 900 '08 Silver-Black
Pomógł: 43 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 925 Skąd: Sieraków
|
|
|